Count on kullet

Den 7 februar 2017


fødte Comma 8 valper. 5 tisper og 3 hanner. Klokken to på natten til den syvende begynte blokeringsveene. Disse pågikk i tolv timer før første valp

ble født. Deretter gikk det slag i slag. Alle veide mellom 265 og 365 gr.


Faren til kullet Åtta små tassarnas Exxon er som Comma røntget A både på hofter og albuer. Kombinasjonen tifredstiller både Norsk og Svensk Stabijhoun klubb retninglinjer for avl.


Seks av valpene vil flytte til familier her på østlandet, en tispe skal til Nederland og en tispe vil bli her hos oss.Norrøne guder og gudinner (æser)


Norrøn mytologi er den gudelæren som var utbredt blant de nordiske folkene i Norge, Sverige, Danmark, Island og Færøyene i førkristen tid. De norrøne fortellingene og forestillingene utviklet seg over tid, og det har vært store regionale forskjeller. Det finnes derfor mange ulike og likeverdige versjoner av mytene.

Ifølge den norrøne skapelsesmyten fantes det i begynnelsen ingenting. Det eneste som fylte verdensrommet var Kulde og Varme.


På den ene siden, i nord, lå Nivlheim, med frost og tåke. På den andre siden, i sør, Muspelheim, et hav av frådende flammer, som ble voktet av Surt. Mellom dem var det ingenting. Bare et stort, bunnløst svelg, Ginnungagap. Her, i dette veldige tomrommet – midt mellom lys og mørke – skulle alt liv få sin begynnelse, i møtet mellom is og ild. Langsomt begynte isen å smelte, og formet av kulden, men vekket til live av varmen, oppsto det et underlig vesen – et veldig troll. Trollet var tvekjønnet, og dets navn var Yme. Større kjempe skal aldri ha levd.


Der isen smeltet, formet dråpene også et annet vesen – en diger ku; Audhumbla. Melken rant som elver fra de veldige spenene hennes, og slik fant Yme mat. Audhumbla ga seg straks til å slikke de salte, rimslåtte steinene som fantes omkring henne og kjempen. Opp fra en av steinene slikket kua plutselig noen lange hårstrå, og neste dag dukket det frem et hode og et ansikt fra steinen. Den tredje dagen greide kua endelig å slikke fri hele kroppen. Det var en mann, stor og vakker. Bure het han – og fra ham stammer gudene, de vi kjenner som æser.


Kjempen Yme fikk barn med seg selv. Mens han lå og sov, begynte han å svette, og frem fra den venstre armhulen hans vokste det plutselig et mannlig og et kvinnelig vesen. Bena til Yme paret seg med hverandre og fødte en sønn med seks hoder; Trudgjelme, far til Bergelme. Dette er begynnelsen til rimtussenes slekter, jotnene.


Slik ble dette valpekullet til.


HD resultat

ED resultat

Diverse

Stabykrokens Count on Frigg No33707/17

ikke røntget

ikke røntget


Stabykrokens Count on Tor No33708/17

B

0


Stabykrokens Count on Eir No33709/17

B

0


Stabykrokens Count on Odin No33710/17

B

0


Stabykroken Count on Nanna No33711/17

B

0


Stabykrokens Count on Balder No33712/17

C

0

Stabykrokens Count on Idun No33713/17

C

0


Stabykrokens Count on Frøya No33714/17

fritatt

fritatt


Åtta små tassarnas Exxon "Nelson"


Nelson bor i Stockholm og kommer fra et kull på 6. Han er HD A og ED 0. I kullet er 4 røntget hvorav alle er HD fri og 3 ED fri. Både Nelson og flere i kullet er mentaltestet (MH og BPH) med meget gode resultater. Det sies å være et av de aller beste testede kullene i Sverige. Det er vi veldig glade for siden god mentalitet er noe vi setter høyt.

Godkjent anlagsprov viltspor, 1. premie åpen klasse viltspor

Kombinasjonen er også godkjent av SvSK (Svenske Stabijhoun Klubben)


Eier Pia beskriver han som følgende: Nelson är verkligen en toppenhund, har haft en verklig tur som fick en hund med hans mentalitet, lugn och trygg och verkligt tillgiven. Lugn och stabil, finner sig i alla situationer, älskar sin flock, myser gärna i soffan, helt skottfast och inte ljudkänslig. Den aktivering han gillar bäst är där han får jobba med nosen. Håller gärna avstånd från hanhundar han inte känner.